12.12.22

Uttalelsen gjelder spørsmål om avgiftsbehandlingen av to typer gavekort, såkalte "single-purpose vouchere" og multi-purpose vouchere'.

Med single-purpose voucher menes kuponger/gavekort hvor leveringssted og avgiftsbeløp for de underliggende varer eller tjenester er kjent ved utstedelsen. Med multi-purpose voucher menes kuponger/gavekort hvor leveringssted og avgiftsbeløp for de underliggende varer eller tjenester ikke er kjent ved utstedelsen.

Skattekontoret uttaler at i førstnevnte tilfelle, ved såkalte single-purpose vouchere-tilfellene, vil ytelsen anses levert når kupongen utstedes, og det skal beregnes merverdiavgift på varene eller tjenestene på dette tidspunktet. Dersom kupongen ikke blir innløst, vil ikke dette påvirke avgiftsbehandlingen. I sistnevnte tilfelle, ved multi-purpose voucher-tilfellene, vil de underliggende varer eller tjenester derimot ikke anses for å være levert ved utstedelsen. I dette tilfellet, skal det ikke beregnes merverdiavgift ved utstedelse av gavekortet, men først ved den faktiske leveringen som finner sted når innehaveren innløser kupongen.

Sist oppdatert 08.02.23

Ta kontakt hvis du ikke har tilgang til kilden