29.09.22

Skatteklagenemdas avgjørelse av 29. september 2022 (SKNS1-2022-66)

Innsender av anmodning om BFU planla å eie og utvikle tomter ved å være oppdragsgiver for visse fysiske inngrep på tomtene, herunder riving av bygningsmasse, fjerning av skog/vegatasjon m.m. Disse fysiske inngrepene ville innebære forberedende tomteutviklingsarbeid uten direkte tilknytning til fremtidig boligutvikling, og inngrepene skulle utføres uavhengig av om det faktisk ble utført boligoppføring på tomtene senere. I BFU av 15. desember 2021 konkluderte skattekontoret med at selskapet var pliktig å beregne uttaksmerverdiavgift på de fysiske tomteutviklingsarbeidene, jf. mval § 3-22 annet ledd.

I klagen datert 16. februar 2022 endret og presisterte imidlertid innsenderen faktumet som ble gitt i den opprinnelige anmodningen om BFU. I tillegg ble det opplyst om at deler av det faktum som var lagt til grunn i BFU'en var galt, blant annet om at selskapet skulle selge utbyggingsklare tomter.

Sekretariatet mente at denne endringen i faktum var av vesentlig betydning for vurderingen som ble gjort av skattekontoret i den opprinngelige BFU'en. Konsekvensen av endringen var at faktumet lagt til grunn i BFU'en ikke lenger kunne anses fullstendig eller nøyaktig, og heller derfor ikke i tråd med lov og forskrift. Sekretariatet kom til at klagen ikke kunne behandles og den ble derfor avvist.

Sist oppdatert 08.02.23

Ta kontakt hvis du ikke har tilgang til kilden