22.09.21

Saken gjelder spørsmålet om retten til tilbakegående avgiftsoppgjør etter mval. § 8-6. Det nærmere spørsmålet var om når byggetiltaket skulle anses for "fullført", jf. forskriften § 8-6-2, i relasjon til når seksmånedersfristen skulle begynne å løpe.

Saksforholdet var at skattepliktige hadde inngått totalentreprise med entreprenør om arbeider på et utleiebygg, herunder bl.a. oppføring av en ny fløy. Ferdigattest for hele bygget var datert i august 2016. På dette tidspunktet var den nye fløyen fortsatt kun et rålokale og det gjenstod innredningsarbeider. Leiekontrakter med avgiftspliktige leietakere ble inngått i april 2017, dvs. mer enn seks måneder etter datoen for ferdigattesten for hele bygget.

Klagenemnda kom til at arbeidene utført i medhold av totalentreprisekontrakten måtte anses som ett byggetiltak, slik at byggetiltaket måtte anses som fullført ved ferdigattesttidspunktet, selv om det gjenstod innredningsarbeider i deler av bygget der avgiftspliktige leietakere skulle flytte inn. Skattepliktige ble etterberegnet for inngående avgift og ilagt tilleggsskatt. Tilleggsskatten ble redusert fra 20% til 10% på grunn av liggetid hos sekretariatet til Skatteklagenemnda på ca 21 måneder.

Sist oppdatert 04.03.22

Group 26 Created with Sketch.
Ta kontakt hvis du ikke har tilgang til kilden